Top 10 Laptopuri bugetare 2022. Raport calitate/preț bun.

Cum să alegi un laptop cu un ecran de înaltă calitate și performanțe excelente? Și, cel mai important, unde să economisiți bani?
Laptopurile ating acum un nou nivel: software-ul este optimizat la cel mai înalt nivel, display-urile și autonomia sunt doar în afara topurilor și, prin urmare, acum chiar și laptopurile de buget sunt destinate îndeplinirii de mare viteză a sarcinilor obișnuite: navigarea pe internet, muncă și studiu.

Totul despre 
Gadgeturi 
( Smartphone , Tabletă , Laptop)

Indicatorii și parametrii individuali sunt importanți pentru fiecare utilizator: cineva alege un ecran mai mare și mai clar, alții se uită la caracteristici, alții se concentrează pe o baterie încăpătoare și plină de resurse. Toate acestea sunt foarte subiective, dar ar trebui să acordați atenție:
 • Ecran Full HD. Alegeți un ecran de acest format, dar dacă decideți să economisiți mult și alegeți opțiunea cu HD, atunci după smartphone-ul cu un parametru dat mai mare, probabil că veți regreta că ați luat HD.
 • Stocare SSD. Un laptop bun ar trebui să aibă cel puțin o astfel de unitate pentru o funcționare stabilă a sistemului.
 • Memorie RAM trebuie să fie de cel puțin 4 GB – acesta este un parametru obligatoriu. Și mai bine – 6 GB sau 8 GB. O cantitate mare de RAM vă va permite să deschideți orice număr de programe într-un ritm rapid, iar cu cât indicatorul este mai mare, cu atât aceste programe pot fi mai grele.
 • Matricea ecranului. Acesta este un parametru opțional, dar de dorit. Daca vrei sa vezi unghiuri largi de vizualizare, clare, dar in acelasi timp culori naturale, alege  o matrice IPS. Matricele IPS sunt cea mai bună tehnologie pentru astăzi, așa că vă sfătuim să vă opriți la asta.
 • Astăzi ne vom uita la zece laptop-uri de buget care sunt potrivite pentru sarcinile de zi cu zi. Aceste opțiuni nu sunt destinate jocurilor grele cu setări grafice ridicate, dar, apropo, unele dintre laptopurile de mai jos pot fi echipate opțional cu opțiunea de gaming de care avem nevoie. În acest caz, fiți pregătit să plătiți. Dar, în general, sunt concepute pentru sarcini simple: vizionarea de emisiuni TV, filme, lucru în programe de birou.

Clasamentul include:

 • ASUS VivoBook 15 X512
 • HUAWEI MateBook D 14″
 • Lenovo IdeaPad S145
 • ASUS E203
 • Lenovo Ideapad L340-15
 • Lenovo IdeaPad 5 15
 • Acer Aspire 3 A315-42
 • ASUS Laptop 15 X509
 • HP 17-ca2
 • HP 250 G7

ASUS VivoBook 15 X512

Puteți alege orice laptop mai ieftin, sau îl puteți completa cu tot felul de parametri în aceeași linie, pentru utilizatorii care sunt dispuși să plătească în plus. Acest model este destul de posibil de găsit începând de la 550$ . Rezoluția ecranului este de 1920×1080 pixeli, există o placă grafică discretă NVIDIA GeForce MX250. Sistem de operare – Windows 10 Home, dar dacă doriți, puteți lua un model fără un sistem de operare preinstalat și puteți economisi pe acesta
Acest model poate fi făcut gaming dacă alegeți parametrii și opțiunile de care aveți nevoie pentru jocuri, deoarece o opțiune de gaming VivoBook 15 X512 nu este deloc rea. RAM este prezentată de la 4 la 12 GB din care să alegeți, ceea ce ne oferă un câmp de reflecție: fiecare va alege opțiunea în funcție de solicitările și portofelul său.

Evaluare medie – 4,5
Prețul mediu – de la 550$
PlusuriElegant, subțire.
Fiabilitatea producătorului.
Raport calitate/preț și construcție de ultimă generație.
Matrice de ecran IPS și TN din care puteți alege.
Un laptop destul de silentios.
Minusuri
Dacă iei o cantitate mică de RAM, o variantă fără sistem de operare și cu cel mai simplificat procesor, atunci poate că vor fi minusuri.
Corp mat, pe care amprentele nu sunt atât de vizibile.

HUAWEI MateBook D 14

Primul lucru care mulțumește utilizatorii este un corp subțire îngrijit, care este foarte ușor și convenabil de luat cu tine la muncă și la studiu. HUAWEI MateBook are o diagonală de 14 inch: această cifră medie vă va permite să vizionați confortabil filmele preferate și să lucrați în programe. Sistem de operare instalat – Windows 10 Home.
Procesorul de aici poate fi ales – Core i5, Ryzen 5, Ryzen 7, care vă lasă loc de gândire. Cantitatea de RAM este de 8 GB pentru orice configurație, ceea ce este un parametru ideal care vă permite să deschideți simultan mai multe programe și să lucrați stabil cu ele.

Evaluare medie – 4,6
Plusuri
RAM mare.
Sistem de operare agil.
Corp elegant.
Dimensiunea optimă a ecranului.
Tip matrice de ecran – IPS.
Puteți alege între un ecran lucios sau mat.
Minusuri
Poate fi zgomotos, mai ales când deschideți mai multe programe în același timp.
Difuzoarele pot șuieră la anumite frecvențe.

Prețul mediu – de la 570$

Lenovo IdeaPad S145

Cu laptopul Lenovo IdeaPad S145, poți asambla o opțiune care ți se potrivește pe deplin. Producătorul oferă acest model accesibil, al cărui preț începe de la 480$, ceea ce îi face pe utilizatori foarte fericiți. Cu toate acestea, acest brand s-a dovedit a fi un producător de dispozitive de înaltă calitate la cel mai bun preț.
În această opțiune, puteți alege sistemul de operare: DOS, Windows 10 Home sau fără un sistem de operare preinstalat. Cantitatea de memorie RAM este de la 4 la 8 GB pentru a alege. Aici este deja mai bine să porniți de la nevoile și solicitările dumneavoastră. Se poate alege și diagonala ecranului: sunt prezentate 14 și 15.6 inch. Pentru muncă, prima opțiune este destul de potrivită, pentru vizionarea videoclipurilor și a jocurilor este mai bine să o luați pe a doua.

Evaluare medie – 4,5
Prețul mediu – 480$
Plusuri
Cel mai bun raport calitate/preț din ratingul nostru.
Durabilitate.
Carcasă rezistentă.
Mărimea ecranului din care puteți alege.
Ecran mat anti-orbire.
Minusuri
Matrice de ecran TN cu unghiuri de vizualizare insuficient de largi.

ASUS E203

ASUS E203 este chiar opțiunea atunci când utilizatorii sacrifică performanța ridicată de dragul unui preț scăzut. Această opțiune este foarte modestă în parametrii săi: rezoluția este de doar 1366×768 pixeli,  RAM de 4 GB.
Sistemul de operare din care puteți alege este Endless OS sau Windows 10 Home. Dimensiunea ecranului este de doar 11,6 inch, ceea ce face laptopul potrivit pentru studiu sau călătorii: este convenabil să-l iei cu tine pe drum. Ei bine, matricea TN a ecranului completează totul, ceea ce este destul de bine, dar departe de IPS cu unghiurile sale largi și contrastul.

Evaluare medie – 4,4
Prețul mediu – 280$
Plusuri
Unul dintre cele mai bugetare laptopuri.
Subțire, mic.
Ideal pentru studiu.
Ecran lucios.
Minusuri
Matricea ecranului – TN.
Rezoluție mică a ecranului.
Diagonală modestă.

Lenovo Ideapad L340-15

Ideapad L340-15 de la faimosul Lenovo este o opțiune destul de populară și populară astăzi. Are o rezoluție a ecranului de 1920×1080 pixeli, este un laptop de gaming, dacă îl pornești bine. În cea mai simplă configurație, acesta este modelul potrivit pentru muncă și studiu.
Carcasa durabilă va ține mult timp, software-ul nu încetinește și nu îngheață. Sistemul de operare poate fi selectat: DOS, Windows 10 Home sau fără acesta. Procesorul poate fi selectat : Athlon, Celeron, Core i3, Core i5 și altele. Procesorul funcționează la o frecvență de de 1600 până la 2600 MHz.

Evaluare medie – 4,5
Prețul mediu – 450$
Plusuri
Corp puternic.
Autonomie destul de buna.
Performanță ridicată (dacă nu luați cel mai primitiv procesor).
Carcasa practic nu se încălzește.
Ideal ca laptop de gaming.
Minusuri
E greu.

Lenovo IdeaPad 5 15

Și din nou, opțiunea de la Lenovo, producătorul își mulțumește consumatorul cu opțiuni ieftine . Rezoluția ecranului este reprezentată de 1920×1080 pixeli, sistem de operare DOS, Windows 10 Home sau niciun sistem de operare preinstalat din care să alegeți. Procesorul poate fi selectat în funcție de dorințele dumneavoastră: Core i3 pentru sarcini simple de birou și navigare pe Internet, Core i5 pentru instalarea de programe mai complexe, Core i7 pentru jocuri.
Procesorul funcționează la o frecvență de 1000 până la 2700 MHz. RAM mulțumește – de la 8 la 16 GB, datorită acestui parametru computerul tău va zbura fără să înghețe.

Evaluare medie – 4,8
Prețul mediu – de la 700$
Plusuri
Agil, rapid.
Fiabilitatea producătorului.
Asamblare puternică și fiabilă.
Autonomie mare (7 ore în modul birou).
Capac metalic.
Minusuri
Se murdărește ușor.

Acer Aspire 3 A315-42

Acer Aspire3 A315-42 este un laptop bun de buget în cea mai simplă configurație și un dispozitiv puternic cu complectație maximă. Unități din care să alegeți – HDD + SSD sau SSD, sistem de operare din care să alegeți – DOS, Linux sau Windows 10 Home. Procesorul pe care îl poți alege: Athlon, Ryzen 3, 5, 7, funcționează la o frecvență de 2100 până la 2100 MHz, ceea ce oferă laptopului performanțe incredibile.
Diagonala ecranului aici este de 15,6 inchi, dispozitivul este universal din acest punct de vedere: este bun atât în jocuri avansate, cât și în sarcini simple precum vizualizarea pozelor și navigarea pe internet.

Evaluare medie – 4,4
Prețul mediu – de la 480$
Plusuri
Performanta ridicata.
Touchpad sensibil.
Autonomie mare.
Greutate ușoară.
Construcție puternică.
Producător de renume.
Minusuri
Se murdărește ușor.
Fără iluminare de fundal a tastaturii.

ASUS Laptop 15 X509

Acest laptop este cea mai bună opțiune din punct de vedere al prețului și calității, o carcasă destul de compactă și îngrijită va mulțumi majoritatea utilizatorilor. Pentru bani puțini, obțineți o asamblare perfectă, fără reacții și scârțâituri.
Dacă iei opțiunea cu o matrice IPS (există și o modificare cu TN), obții unghiuri largi de vizualizare, claritate și saturație a culorii. Sistem de operare din care să alegeți – DOS, Endless OS, Linux, Windows 10 Home sau fără el. Diagonala ecranului mulțumește – standardul de 15,6 inchi este universal pentru cei cărora le place să privească seriale și pentru cei dependenti de muncă sau pentru jucători. Rezoluția ecranului poate fi selectată: 1366×768 sau 1920×1080 pixeli.

Evaluare medie – 4,5
Prețul mediu – de la 400$
Plusuri
Marcă de încredere.
Corp elegant.
Ecran mat.
Tip de matrice  IPS sau TN din care puteți să alegeți.
Există Wi-Fi.
Versiunea Bluetooth 4.0, 4.1, 4.2 la alegere.
Minusuri
Nu am găsit.

HP 17-ca2

Producătorul HP creează laptopuri medii de înaltă calitate, care se disting prin design atractiv și performanță durabilă. Modelul 17-ca2 nu face excepție: potrivit pentru utilizatorul obișnuit, a cărui sarcină este să deschidă o mulțime de programe, astfel încât laptopul ar trebui să fie multifuncțional și stabil.
Modelul are un ecran mare, care este confortabil pentru a lucra în programe speciale. De asemenea, se mândrește cu o apăsare silențioasă a tastei, care este foarte importantă în birou în timpul fluxului de lucru. Touchpad-ul este confortabil, sensibil.

Evaluare medie – 4,8
Prețul mediu – 400$
Plusuri
Frumos, stilat.
Ideal pentru birou.
Stabilitatea muncii.
Tastatură confortabilă.
procesor Ryzen 3.
RAM de la 4 la 8 GB la alegere.
Minusuri
Nu am găsit.

HP 250 G7

HP 250 G7 este, de asemenea, ideal pentru sarcini de birou. Rezoluția ecranului este de 1920×1080 pixeli.
Sisteme de operare DOS, Windows 10 Pro sau fără OS. Nu este destinat jocurilor, dar va fi ideal pentru serviciu sau școală. Procesorul poate fi selectat dintre Celeron, Core i3, 5, 7 sau Pentium. Diagonala ecranului este clasica – 15.6 inch, matrice – SVA sau TN. Ecranul din care puteți alege este fie mat, fie anti-reflex.

Evaluare medie – 4,5
Prețul mediu – de la 300$ 
Plusuri
Design elegant.
Ideal pentru birou.
Producător binecunoscut.
Oferit in mai multe culori din care sa alegi.
Difuzoare grozave cu sunet clar.
Minusuri
Matrice de ecran de calitate nu foarte înaltă.
Iluminare de fundal a ecranului cu subton gălbui.

Am selectat primele zece laptop-uri din segmentul bugetar, care vă vor mulțumi nu doar cu costul redus, ci și cu o opțiune demnă.
Cumparaturi fericite!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *