Ceas Apple Watch Seria 7: criză sau pas înainte?

Nu sunt atât de multe schimbări pe cât ne-am dori.

Anul acesta ne-a arătat că industria dispozitivelor inteligente este în criză. Noile iPhone-uri nu sunt atât de noi pe cât și-ar dori mulți. Alți producători nu sunt mai buni. Noul flagman „Samsung” nu a adus nimic semnificativ pe piață. Xiaomi, OPPO, vivo și alte creații ale BBK Electronics și chiar mai mult.
Cu ceasurile „inteligente”, situația este similară: producătorii au ajuns la un punct logic, dar nu înțeleg cum să înceapă o nouă ofertă. Și pare destul de trist, pentru că piața, de fapt, are doar șase ani.
Apple Watch Series 7 nu va provoca nici încântare, nici surpriză în rândul acelor persoane care au folosit seria a patra, a cincea, a șasea sau SE. Și există mai multe motive pentru asta.
Design
Vedeți: Apple Watch Series 7 în stânga, SE în centru și Series 6 în dreapta:
Așteaptă totuși. Am incurcat. Cu ecranul oprit, nu vei vedea diferența! Seria 7 era în dreapta și Seria 6 în centru. În stânga, respectiv, SE.
Și așa arată astăzi linia actuală Apple Watch: Seria 3, SE și Seria 7:
Aceasta este ideea cheie: practic nu există modificări externe. Nu veți ști sigur care este ceasul dacă opriți ecranul.
Principala inovație a seriei 7 este ecranul. Dimensiunea afișajului a crescut ușor. Pentru a ilustra acest lucru, trebuie să instalați un cadran special sau să aprindeți o lanternă.
Ecranul în sine, de altfel, este plat, dar din cauza sticlei curbate se creează un efect de prismă, așa că poate părea că informațiile sunt vizibile și din lateral.
În urma creșterii afișajului în milimetri, caroseria a crescut și pe toate părțile. Prin urmare, acum ceasul este vândut în dimensiunile 41 și 45 mm.
Noua Seria 7 este disponibilă în cinci culori: Very Very Very Dark Night Blue, Just Dark Blue, (PRODUCT)RED Red, Dark Green și Shining Star. Pe acesta din urmă l-am smuls pentru mine – acesta este singurul ceas cu carcasă ușoară. Dar aici trebuie să înțelegem că această culoare este ceva între argint și aur.
A șaptea generație a primit protecție IP6X împotriva prafului, precum și protecție la umiditate WR-50M. Aceasta înseamnă că vă puteți juca cu ceasul în noroi și praf, precum și ocazional să vă scufundați cu el. Principalul lucru este că apa să nu fie sărată.

Curele

Apple vinde totul separat, merită să recunoaștem punctul pozitiv: curelele pentru cel de-al șaptelea ceas se vor potrivi chiar și de la primul.
Regulile sunt simple: împărțiți condiționat toate versiunile Apple Watch în ceasuri mici și mari. În primul caz, acestea sunt dimensiunile 38, 40 și 41 mm. În al doilea – 42, 44 și 45 mm. Dacă, de exemplu, ați avut anterior un ceas mare într-o carcasă de 42 sau 44 mm și v-ați cumpărat un „șapte” de 45 mm, atunci curelele se vor potrivi fără probleme noului ceas. O poveste similară cu ceasuri mici.
Dar ceea ce poate să nu se potrivească este schema de culori. De exemplu, am avut o Seria 4 într-o culoare argintie rece. Era foarte versatil – aproape toate curelele i se potriveau. Apoi am folosit Black Series 6 și SE timp de un an, schimbându-le pe parcurs. Aici, majoritatea curelelor din exterior nu se potriveau cu ceasul.
Speram că întreaga mea colecție uriașă de curele se va potrivi cu Seria mea 7 din Shining Star. Dar, din păcate, nu se potrivea. Aparent, merită să căutați curele în culori calde. Păcat, mi-a plăcut foarte mult culoarea „Blue Wave”.

Funcționalitate

Poate pentru prima dată în istoria Apple Watch, spunem că funcționalitatea celui mai recent flagman nu este diferit de predecesorul său. Pur și simplu, Seria 7 nu poate face nimic deosebit, Seria 6 aceiași funcții are.
Această comparație este însă doar parțial corectă. Pana la urma, Apple nu se ofera acum sa aleaga intre Seria 6 si 7, modelul de anul trecut iesit din gama. Desigur, îl puteți găsi în continuare la unii reselleri, dar diferența de preț cu Seria 7 este foarte mică, așa că nu are sens să luați Seria 6, având în vedere îmbunătățirile aduse designului Serii 7. Dacă aveți deja o Seria 6, atunci, desigur, nu are rost să le schimbi în Seria 7, deoarece nu vei primi nicio caracteristică nouă. Doar actualizați la watchOS 8.
Dar dacă da, vom povesti în continuare în această secțiune despre o inovație importantă care distinge Seria 7 de SE și Seria 3, care a rămas în linia actuală Apple, dar nu am testat-o până acum. Aceasta este o măsurătoare ECG. Așteptăm această funcție de mult timp și chiar și atunci când a devenit disponibilă în principiu în Apple Watch, proprietarii de ceasuri români încă nu au putut să o folosească. Prin urmare, când am testat Seria 6, nu am vorbit despre asta. Dar după ceva timp, problemele de certificare au fost totuși rezolvate, iar acum îl putem încerca pe noua Seria 7.

Vibrație

Unul dintre cele mai tari lucruri despre Apple Watch este feedback-ul prin vibrații. De fiecare dată ceasul reacționează diferit, de parcă ți-ar atinge mâna din neatenție. Taptic Engine este responsabil pentru acest lucru. Și în a șaptea generație, funcționează cumva diferit.
Este dificil să-i descrii opera. Vibrația pare să fi devenit puțin mai ascuțită, dar fără o inflexiune. Nu pot spune dacă îmi place sau nu – modificările nu sunt atât de semnificative încât să le evaluez cumva. Doar că a devenit puțin diferit.

Ore de lucru

Apple susține că ceasul poate lucra 18 ore. Nu mi-a fost niciodată limpede, pentru că bateria ceasului mereu îmi ajungea pe două zile. Răspunsul la motivul pentru care ceasul meu funcționează mult mai mult poate fi găsit în descrierea Apple a ceea ce este inclus în aceleași „18 ore”:
90 verificări de timp, 90  notificări, 45 minute de utilizare a aplicației și 60  minute de antrenament cu redarea muzicii de pe Apple Watch prin tehnologia Bluetooth. Modelul Apple Watch Series 7 (GPS) a fost conectat la iPhone prin Bluetooth pe parcursul celor 18 ore de testare. În timpul unui test de 18 ore, Apple Watch Series 7 (GPS + Cellular) a fost conectat la o rețea 4G LTE timp de 4 ore și conectat la un iPhone prin Bluetooth pentru încă 14 ore.

Apple

Rezultat

Cea mai semnificativă schimbare din istoria Apple Watch a fost seria 4. În acea generație, ecranul a devenit mult mai mare, iar sistemul pe cip a trecut de la 32 de biți la 64 de biți. În plus, a crescut cantitatea de memorie internă de la 8 la 16 GB. Ceasul a devenit cu adevărat foarte cool și productiv.
Situația cu Seria 7 este similară cu situația noilor iPhone-uri: nu este nevoie de actualizare de la generația anterioară. Da, chiar și cu Seria 5, de fapt, puține s-au schimbat la ceas. Nici nu-mi amintesc o situație în care Apple a făcut produse care trebuiau schimbate în fiecare an. Pentru ce? Acest lucru va deveni rapid plictisitor, iar cumpărătorii s-ar putea gândi doar dacă merită să meargă la un producător mai conservator?
Noul Apple Watch Series 7 este un upgrade destul de minor în comparație cu Series 6. Și nu cred că ar trebui luat direct ca un ceas nou.
Imaginează-ți: ai vrut să-ți cumperi un Seria 6, dar din anumite motive ai întârziat. Apple a scos acest ceas de la vânzare și, în schimb, a lansat unul nou. Pentru acelasi pret. Vei obține un ecran mai mare și o încărcare mai rapidă, cu care poți folosi ceasul fără a te opri fără probleme. E greu să-i spui progres. Dar un mic pas înainte – destul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *